YAZILI ANLATIM BECERİLERİNİN ÖLÇÜLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ PUANLAMA SEMİNERİ

YAZILI ANLATIM BECERİLERİNİN ÖLÇÜLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ PUANLAMA SEMİNERİ

4 Mayıs 2017 tarihinde Ankara, Adana ve İstanbul illerinde pilot uygulaması gerçekleştirilen “Yazılı Anlatım Becerilerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi Çalışması”nın puanlama semineri 6-10 Kasım 2017 tarihleri arasında 315 kişinin katılımı ile Afyon İkbal Thermal Hotelde gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın birinci günü yapılan açılış programında Afyon İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Metin YALÇIN böyle anlamlı ve eğitim camiası için önemli bir çalışmanın illerinde yapılmasından, bu kadar kalabalık eğitimci bir grubu misafir etmekten mutluluk duyduklarını ve çalışma esnasında her türlü desteği vermekten çekinmeyeceklerini belirtmiştir. AR-GE Projeler Daire Başkanı Sayın Yunus YAĞMUR yazma becerisinin gün geçtikçe daha da önem kazandığını, gelişmiş ülkelere bakıldığında çok okuyan ve yazan toplumlar olduğunu, “Söz uçar, yazı kalır.” ata sözünde de belirtildiği gibi kalıcı eserler vermenin bir yolunun da yazma becerisinden geçtiğini vurgulamıştır. Çalışmanın birinci günü Genel Müdürlük personeli ve akademisyenlerin bilgilendirici sunumları ve ardından örnek puanlama çalışmaları ile tamamlanmıştır.

 Puanlama seminerinin diğer üç günü Genel Müdürlüğümüz personelinin, öğretmen ve  akademisyenlerin gece yarılarına kadar devam eden  özverili çalışmaları ile planlandığı şekilde başarı ile tamamlanmıştır. 10 Kasım 2017 Cuma günü kapanış programı cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 79. ölüm yıl dönümü nedeni ile anma ile başlamış olup tüm konuşmacılar tarafından saygı ve minnetle anılmıştır. Kapanış programında Genel Müdürlüğümüzü temsilen İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Salih ALTUNTAŞ ve Baskı ve Sevk Hizmetleri Daire Başkanı Bayram TARAN hazır bulunmuşlardır. Kapanış konuşmasında söz alan Sayın Bayram TARAN puanlama seminerinin özverili bir çalışma sonucu istenildiği gibi tamamlandığını, katılımcıların geceli gündüzlü yoğun bir çalışma temposu içerisinde çalıştığını, bundan dolayı da Genel Müdürlük adına teşekkürlerini sunduğunu, söz konusu çalışmanın ileri de açık uçlu sınav uygulamalarına ışık tutacağını ve yazma becerisinin üzerinde durulması gereken önemli bir beceri olduğunu ifade etmiştir. 

“Yazılı Anlatım Becerilerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi Çalışması”nın puanlama aşaması başarı ile tamamlanmış olup elde edilen verilerin analizleme ve raporlama sürecine geçilmiştir.

 

16.01.2018 208

16-01-201816-01-201816-01-201816-01-201816-01-2018

Kaynak: http://odsgm.meb.gov.tr/www/yazili-anlatim-becerilerinin-olculmesi-ve-degerlendirilmesi-puanlama-semineri/icerik/287