SANAT,SPOR VE KÜLTÜREL ALANLARDA DEĞERLER EĞİTİMİ

25.04.2023 86

Değerler eğitiminde amaç öğrencinin yalnızca değerle ilgili bilgilendirilmesi olmamalıdır. Önemli olan değerin yaşam biçimi haline, davranış özelliğine dönüşülmesini sağlamaktır.

Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirine bağlayan, gelişmeyi, mutluluğu ve huzuru sağlayan , risk ve tehditlerden koruyan  ahlaki , insani , sosyal , manevi değerlerimizin tüm bireylere kazandırılmasına en önemli etken eğitimdir.

Bunun için öğrencilerin milli, manevi değerlerin gelişimine katkı  sunmak için şiir ve edebiyat alanında olan Necip Fazıl Kısakürek ,Sezai KARAKOÇ  ve Cahit ZARİFOĞLU ile ilgili okulumuz koridorunda pano oluşturduk. Öğrencilerin bu şairlerimizi tanımalarını sağlamıştır. Edebiyat alanında iz bırakan şiir , kıta ve beyitleri taıtmak amacıyla Necip Fazıl Kısakürek 'nın  ''ANNECİĞİM ''adlı şiirini sınıflarda okuttuk, ezberlemelerini ve yazmalarını sağlamak amacıyla etkinlikler gerçekleştirdik.