Okulumuz Sağlık, Temizlik, Beslenme Kulübü tarafından en temizlik kampanyası başlatılmıştır.

Nüfusumuzun yaklaşık %15’ini oluşturan ilköğretim çağı öğrencileri, yaklaşık 17 yıllık öğretim hayatının 8 yılını bu okullarda geçirmektedirler. Öğrencilerin eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için okulların temizlik ve hijyene gereken titizliği göstermesi gerekmektedir. Bu, öğrencilerin başarısı ve gelişimi açısından önem arz etmektedir. Günlük yaşamda insanların büyük kısmı temizlik ve hijyeni aynı anlamda kullanmakta ve algılamaktadır. Her iki ifade, aynı şey olmamakla birlikte birbirini tamamlayan kavramlardır. Temizlik, temiz olma durumu, temiz tutma durumu olarak tanımlanmaktadır. Hijyen, sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınacak temizlik önlemlerinin tümüdür. Hijyen, temizliğin daha kapsamlı, daha gelişmiş durumu, kısaca şemsiyesidir. Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, kamu kurum ve kuruluşlarının asli görevleri arasındadır. Anne, baba veya öğretmenler tarafından çocuk yaşlarda bizzat öğretilen temizlik uygulamalarının daha sonra çocukların kendisi tarafından yapması gerekmektedir. Bu alışkanlıkların doğru şekilde verilmesi, kişinin ileriki yıllarda sağlığını doğrudan etkileyecektir. Bu alışkanlıkların doğru şekilde kazanılması için örgün eğitimin önemi inkâr edilemez.

22.02.2018 312

22-02-201822-02-201822-02-201822-02-201822-02-201822-02-2018