MİLLİ BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ TEHDİT EDEN UNSURLARA  KARŞI PİYADE ASTEĞMEN ( YEDEK SUBAY)  VELİ ORUÇ  ÖĞRENCİLERE BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ VERDİ

MİLLİ BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ TEHDİT EDEN UNSURLARA KARŞI PİYADE ASTEĞMEN ( YEDEK SUBAY) VELİ ORUÇ ÖĞRENCİLERE BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ VERDİ

Birlik dosta güven, düşmana korku vesîlesidir. Birleşip kenetleşmek, gelişip güçlenmeye, bölünüp parçalanmak da yıpranıp yok olmaya yol açar. Yekdiğeri ile yan yana gelip, bir arada bulunanlar, hem kendilerini, hem de yakınlarını korurlar. Bölünüp parçalananlar başkalarını korumak şöyle dursun, kendilerini dahi koruyamazlar.

Birlik ve beraberlik başarının baş şartı olduğu gibi, güçlü ve güvende olmanın da olmazsa olmazlarındandır. Bu gerçeğin bilincinde olan bireyler birbiriyle, aileler, toplumlar, köyler, kentler, ülkeler ve milletler yekdiğeriyle yan yana gelmeli, birlik ve dirlik içinde olmalı, haksıza karşı haklının yanında ve yardımında olmayı ilke edinmelidirler. Bilhassa bir Allah’a kul olup, imanı bir, irfanı bir, iz’ânı bir, fikri bir, zikri bir, şükrü bir, dini bir, devleti bir, bayrağı bir, vatanı bir olan insanların düşmana karşı tek yürek ve tek bilek hâline gelmesi şarttır. Bu şarta uymamak ve dayanışmaya gerek duymamak, düşmanların saldırılarına açık kapı koymak olur ki, böyle bir hâl pusuda bekleyen düşmanların iştahını kabartmalarına ve saldırmak için fırsat kollamalarına vesîle olur.

14.12.2017 329

14-12-201714-12-201714-12-201714-12-201714-12-201714-12-201714-12-2017