İl Ölçme Değerlendirme Merkezleri İstişare Toplantısı Yapıldı

İl Ölçme Değerlendirme Merkezleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Bayram ÇETİN’in başkanlığında 26 Aralık 2017 tarihinde Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya, Daire Başkanları, genel müdürlük personeli ve illerden gelen ölçme değerlendirme ve sınav hizmetlerinden sorumlu yöneticiler katıldı.

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Bayram ÇETİN katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada illerde neden ölçme değerlendirme merkezlerinin kurulması gerektiğini, eğitimin niteliğini artırma noktasında bu merkezlerin ne tür hizmetler sunacağını, örgün eğitim kapsamında bulunan tüm öğrencilerimizin daha yetkin bireyler olarak yetiştirilmesi için bu çalışmaya neden ihtiyacımız olduğunu anlattı. Öğrencilerin neleri öğrenip neleri öğrenemediğini tespit edecek bir sistem kurulacağını anlatan Sayın ÇETİN ölçme değerlendirme merkezleri aracılığı ile yapılacak çalışmaların eğitimin niteliğinin artırılması için yapılacak çalışmalara da veri desteği sağlayacağını belirtti.

Proje Koordinatörü İsmail KARADANA ise yaptığı sunumda 2017 yılında kurulan ölçme değerlendirme merkezleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Kemal BÜLBÜL şu ana kadar 24 il de ölçme değerlendirme merkezlerinin fiilen kurulduğunu ve 2 ilin de gönüllü olarak 2017 yılı çalışmalarına katıldığını belirtti. Eğitimin en önemli ayaklarından biri olan ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin tamamlayıcı bir unsur olduğunu belirten Kemal BÜLBÜL, öğrencilere birçok bilginin verildiğini ancak neyi öğrenip neyi öğrenmediklerine dair bir çalışmanın sadece sınav ve nottan ibaret olduğunu belirtti. Ölçme değerlendirme merkezlerinin yapacakları çalışmalar ile artık öğrencilerin hangi sınavdan hangi notu aldıklarının değil alamadıkları tam puanı hangi konuları bilmedikleri için alamadıklarının tespit edileceğini sözlerine ekledi.

2017 Yılı Yatırım Programında yayımlanan Ölçme Değerlendirme Uygulamalarını İzleme Araştırma ve Geliştirme Projesinin 2018 yılında da genel müdürlüğümüzce uygulanmaya devam edileceğini belirten Kemal BÜLBÜL, önümüzdeki yıl ölçme değerlendirme merkezi kurulan il sayısını 55’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. İl yöneticilerinin görüşlerinin alınması ile toplantı sona erdi.

16.01.2018 233

16-01-201816-01-201816-01-201816-01-201816-01-2018

Kaynak: http://odsgm.meb.gov.tr/www/il-olcme-degerlendirme-merkezleri-istisare-toplantisi-yapildi/icerik/295