Bakan Yılmaz: Türkiye´de her 4 kişiden 1´i öğretmen olmak istiyor

"facebook" "twitter" "linkedin" "google"

Bakan Yılmaz, Bursa programı kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulundu. Eğitim şartlarını geliştirmek için mevcut okulları yenilediklerini ve son dönemde 282 bin derslik yapıldığını belirten Bakan Yılmaz, "Türkiye´de derslik başına düşen öğrenci sayısı 36 iken 24´e düştü. Türkiye´de 28 öğrenciye 1 öğretmen düşerken, şimdi 17-18 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. Bazı meslek okullarında 12-13 kişiye bir öğretmen düşüyor." diye konuştu. Türkiye´de ikili eğitimin tamamen kaldırılacağını dile getiren Yılmaz, Türkiye´nin 58 bin derslik ihtiyacının 45 bininin şu an yapıldığını, kalan 13 bin derslik ihtiyacının devlet-millet gayretiyle ilerleyen dönemlerde giderileceğini anlattı. Yılmaz, öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitimden memnun olduğunu vurgulayarak, "Öğretmenlere, ´Öğretmen olmasaydınız ne olurdunuz?´ diye sorun. Alacağınız cevap, ´Yeniden öğretmen olurdum." ifadesini kullandı.

13.01.2018 210

13-01-2018

Kaynak: http://www.meb.gov.tr/bakan-yilmaz-turkiyede-her-4-kisiden-1i-ogretmen-olmak-istiyor/haber/15356/tr